Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Каква е дългосрочната визия за развитие на отделните региони в страната?

Коментар на зам.-кемтът на Казанлък и зам.-кметът на Благоевград пред Bulgaria ON AIR

10.10.2018 | 21:10 Редактор: Василена Василева
Каква е дългосрочната визия за развитие на отделните региони в страната?

С ускорението на икономическия растеж в България нараства и разделението между отделните области.  Каква е обаче дългосрочната визия и план за развитие на регионите в страната ни?

"Основните приоритети на община Казанлък са насочени към цялостно подобряване на средата за гражданите. Това включва пътната инфраструктурата, състоянието на училищата и детските градини, както и развитието на квартал "Изток", сподели в студиото на "Денят ON AIR" зам.-кемтът на Казанлък Даниела Коева.

Тя отбеляза, че ще бъде извършено основно реконструиране в района като рехабилитация на тротоарни пространства, изграждане на ново улично осветление и подобряване на състоянието на пътната настилка.

Междувременно в Благоевград са били санирани 143 жилищни блока. В момента се чака ново финансиране, за да продължат действията и по други сгради. Това стана ясно от думите на зам.-кметът на Благоевград инженер Емилия Тунева.

"Приоритет в момента е градската среда. Извършват се ремонтни дейности на централния площад пред сградата на общината, които трябва да приключат през месец ноември", посочи инж. Тунева пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!