Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

БСП с поредица от срещи на тема здравеопазване! В понеделник внасят вота на недоверие

Темата коментира депутатът д-р Илиян Тимчев
Публикувана: От:

Още по темата

 

В понеделник БСП ще внесе в Народното събрание мотивите за вота на недоверие срещу кабинета "Борисов 3". Левицата атакува правителството на тема здравеопазване, като провежда поредица от срещи с пациентски организации. 

"Основният пакет от мотивите на третия вот на недоверие вече е готов. Въпросът е, че решихме да разширим този документ, т.е. да потърсим и съвет и мнение на хората, които пряко са засегнати от грешките в здравеопазването у нас. Разговорите вече са започнати. Днес проведохме среща с общопрактикуващите лекари, вчера с представители на общинските болници", обясни в "Денят ON AIR" депутатът от БСП д-р Илиян Тимчев.

По думите му никой в момента няма точна стратегия за развитие на здравеопазването у нас.

"Управляващите постоянно сменят министрите и управителите на НЗОК. Всеки идва със своя визия и започва да налага своята политика. Няма никаква приемственост. С нашата "Визия за България" именно това целим, да има една стратегия, която всеки да спазва", категоричен е депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че в понеделник ще бъде проведена последната среща с представители на Лекарския съюз и следобед в счетоводството на парламента ще бъде внесен вотът с всички документи. 

"Ние се готвим сериозно и експертно за диалог при обсъждането на вота на недоверие. Дали управляващите ще ни чуят - не знам. Ние излизаме с предложение към хората. Търсим как да бъдат решени проблемите на обществото. Здравеопазването касае цялата нация", завърши социалистът.

Коментари ( 0 )