Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

За осма поредна година ще се проведе фестивалът "Пиано Екстраваганца"

Пианистът Людмил Ангелов разказва повече за събитието в "Денят ON AIR"
Публикувана: От:

"Ако класическата музика иска да оцелее, нейният таргет трябва да е възможно най-широк. Много е важно организаторите на класически концерти да разберат това нещо. По-новото поколение има нужда от представяне на класическата музика в една по-различна светлина", заяви маестро Людмил Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

 

През 2018 г. фестивалът "Пиано Екстраваганца" ще се проведе за осми пореден път. Досега събитието е финансирано от Фондация "Америка за България". Тази година обаче това ще се случи за последно.

"Фестивалът е намерил своето място в културния живот на България. Има своята публика. Няма да е лесно, но аз съм оптимист и мисля, че ще намерим нужното финансиране, за да продължим с интересната и необичайната си програма", заяви в "Денят ON AIR" пианистът.

Людмил Ангелов допълни, че все пак в тази нова финансова ситуация ще трябва да са внимателни и да се канят имена, които говорят нещо на публиката и са обичани от нея.

За трета поредна година в афиша на фестивала ще се проведе и "Ден на отворените врати", където млади хора излизат да свирят пред публика. Приоритет на образователното събитие е да се доведат зрители в залата и да се привлече по-млада аудитория.

Според маестрото за професионалното развите на пианиста са много важни таланта, трудолюбието, семейството и добрите учители. По неговите думи това е една от най-трудните професии.

Осмото издание на фестивала ще започне на 28 септември и ще съдържа общо 8 концерта. Цялата програма на събитието може да бъде намерена на www.piano-extravaganza.com/bg/.

 

Коментари ( 0 )