Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Българското общество подкрепя Унгария, смята депутат

Народният представител от "Атака" проф. Светослав Станилов коментира казусът в Европа и политическата ситуация у нас
Публикувана: От:

След като Европейският парламент одобри доклад, според който управлението на Виктор Орбан създава опасност за нарушаване на европейските ценности, българския министерски съвет взе решение да изготви позиция срещу санкциите на правителството на Орбан. Правителството ще изготви позиция в подкрепа на Унгария. Това решение е взето по предложение на министри от квотата на "Обединените патриоти".

Още по темата

 

Изпълнителната власт ще се обяви против отнемането на гласа на страната като член на Европейския съюз. България ще заяви това свое мнение пред всички компетентни органи на Брюксел.

Народният представител от "Атака" проф. Светослав Станилов коментира в студиото на "Денят ON AIR", че подобна позиция и подкрепа за Унгария, изразява позицията на по-голямата част българското общество.

"Маневрите, които прави Борисов, те са обичайни за страна като България и особено за такъв министър-председател като Борисов. Един път казваш едно, друг път - друго, но се върви в една посока", добави проф. Станилов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

 

Народният представител коментира и новината от днес и статистическите данни за влошеното доверие на хората към правителство, парламент и партии.

Проф. Станилов е категоричен, че доверието и рейтинга на Народното събрание никога не бил висок, защото една от основните му функции е да обира недоволството на хората.

Според него една от причините за понижения рейтинг и одобрение е в това, че въпреки добрите икономически показатели, това трудно може да се почувства от хората.

"Другата част е елементарните разправии, първосигналните политически изпълнения и т.н., което е смешно", категоричен беше депутатът от "Атака". 

 

Коментари ( 0 )