Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

България и САЩ имат да обсъждат доста теми помежду си, смята европеист

Вихър Георгиев коментира срещата на Бойко Борисов и Доналд Тръмп на 73-та сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк
Публикувана: От:

Премиерът Бойко Борисов и американският държавен глава Доналд Тръмп заедно на форум за борба с наркотиците. Двамата се срещнаха в Ню Йорк, където българският премиер участва в срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците", организирана по инициатива на Тръмп. 

Днешното събитието е част от програмата на 73-та сесия на Общото събрание на ООН. 

Още по темата

 

"България и САЩ имат доста теми, по които могат да си говорят. Може би едни от тях са сигурността и Западните Балкани. Това са взаимни приоритети", категоричен е европеистът Вихър Георгиев.

Експертът коментира и събитията около Brexit.

"Имаме сигнали за нови избори във Великобритания през ноември. Лейбъристите мислят дали да не предизвикат бързи предсрочни избори, за да яхнат вълната на недоволството във Великобритания. През последните дни правителството на Великобритания започнаха да публикуват най-различни статии относно изхода на държавата от ЕС. Властите се опитват да предупредят гражданите какво предстои", коментира още Георгиев в "Денят ON AIR".

Според него Великобритания иска да ползва всички облаги на вътрешния пазар на ЕС, но да не плаща никакви такси.

"Тереза Мей прекрасно знае какви са вариантите за Brexit - единият е "твърд Brexit", другият е "по-мекият" вариант. Този проблем обаче е доста сложен, защото дори в самата управляваща партия не знаят какво искат. Мей прие един пост, който е много неудобен в момента, но все пак тя успява да лавира горе долу между мненията в партията", допълни европеистът пред Bulgaria ON AIR.

Коментари ( 0 )