Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Социалист знаел за министерските оставки още преди депутатската ваканция

БСП е в най-добрата си кондиция, заяви депутатът Явор Божанков

20.09.2018 | 20:30 Редактор: Тодор Петров
Социалист знаел за министерските оставки още преди депутатската ваканция

Никакъв дебат за реална политика, никакъв дебат за промяна. Знаех за две от оставките още преди ваканцията. Единственият бушон, който ни изненада, беше министър Нанков.

С тези думи депутатът от БСП Явор Божанков коментира бурните дебати в НС, които съпътстваха назначаването на новите министри в кабинета. Парламентът назначи главния секретар на МВР Младен Маринов за шеф на силовото ведомство, Петя Аврамова за регионален министър и Росен Желязков за лидер на транспортното министерство.

В предаването "Денят ON AIR" Божанков посочи, че целта на БСП е била да предизвика дебат, за да се запознае с визията на новите министри. По-рано в предаването депутатът от ГЕРБ Маноил Манев пък разкритикува президента Румен Радев, който според него се е превърнал в политическа фигура на БСП.

"Сюжетът, който очерта тук, е достоен за нова серия на "Властелинът на пръстените" или "Игра на тронове", но не може да се отнесе до реалността", коментира изказването му Явор Божанков.

"БСП е в най-добрата си кондиция, откакто е започнал новият политически сезон", подчерта социалистът пред Bulgaria ON AIR и отбеляза, че до края на годината левицата ще излезе с окончателен вариант на визията си за България.

Божанков посочи още, че излизането на депутатите на БСП сред хората е с цел подготовка за периода след управлението на ГЕРБ. Най-много разум има българският народ, затова правим срещи във всяко населено място, отбеляза той.

По думите му хора от металургията са притеснени от енергийния сектор. Администрацията в България пък не била намаляла дори с един чиновник, смята народният представител от БСП.

Зачестилите нападки между президент и премиер Божанков коментира по следния начин:

Кризата в отношенията между институциите е криза в отношенията на цялото общество. Радев е прав, че не може под натиск да подписва или да не подписва нещо.

Вижте видеото с целия разговор.