Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ГЕРБ: Забавянето на подписа за Маринов беше "моментно заинатяване"

Напрежение между президента Радев и премиера Борисов нямаше, категоричен бе народният представител Александър Иванов

19.09.2018 | 20:30 Редактор: Василена Василева
ГЕРБ: Забавянето на подписа за Маринов беше

Президентът Румен Радев подписа указа за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР.

Повече от седмица "Дондуков" 1 и 2 бяха в остър спор кой как си е свършил работата по освобождаването на досегашния главен секретар, който бе номиниран да оглави МВР, на мястото на подалия оставка Валентин Радев, който пък сдаде поста след трагедията край Своге, при която загинаха 17 души.

"Забавянето на подписа на президента Радев бе едно моментно заинатяване. Никакви правни норми не предполагаха подобно стечение на обстоятелствата", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

По думите му до напрежение и размяна на остър тон между президента Радев и премиера Борисов не се е стигнало. И допълни, че вероятно съветниците на държавния глава са го подвели, за да се стигне до въпросната ситуация.

Пред Bulgaria ON AIR Александър Иванов коментира още темата за контрабандните цигари у нас. Ново изследване показва, че употребата им в България стремглаво пада. Делът им се е свил до 4,7% през второто тримесечие на 2018 г. За сравнение през 2010 г. същия дял е бил 34,5%.

"Резултатите от по-добрата работа на агенциите, митниците, Министерството на вътрешните работи, както и на държавата, пряко с органите на НАП през последните няколко години са на лице. Целта е тези нива да бъдат сведени до най-ниските в Европа", посочи народният представител.

И подчерта, че най-важното, за да бъде успешна борбата с контрабандата, е да има добра комуникация между отделните институции.

Вижте видеото с целия разговор!