Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Властта не е заплашена и няма алтернатива, смята бившият културен министър

Фокусът на БСП е генерално подменен, посочи Петър Стоянович

17.09.2018 | 20:37 Редактор: Тодор Петров
Властта не е заплашена и няма алтернатива, смята бившият културен министър

"Тази власт не е реално заплашена. Ако падне, то тя ще се себеотстрани", заяви бившият министър на културата д-р Петър Стоянович и допълни, че само премиерът Борисов ще реши дали да има предсрочни избори.

Правителството е стабилно и улегнало, смята Стоянович. а по думите му опозицията от БСП единствено и само се опитва да има деца от себе си. В предаването "Денят ON AIR" той отбеляза, че реалният разговор за бъдещето започва тогава, когато има алтернатива.

"Факт е, че тази власт за трети път е викната да оглави правителството. БСП не достига до ГЕРБ и не се разтваря нагоре. Фокусът на тази партия е генерално подменен", посочи Стоянович пред Ганиела Ангелова.

Бившият министър на културата коментира и напрежението между правителството и президента, създадено покрай указа, с който Румен Радев трябва да освободи Младен Маринов от поста главен секретар на МВР.

"Няма как да няма силно ритане под масата, когато се бориш за политическо надмогване. Човек би трябвало да се опита максимално да избегне това притивоборство - да не го води с неприятни, неестетически и съмнителни начини. Има его, в България всичко е лично", каза Стоянович.

Той смята, че рокадите в правителството ще решат временно проблемите и ще намалят напрежението. Проблемът с оставките и завъртането на министерския цикъл рано или късно ще спре, убеден е Стоянович.

След два дни в Бургас започва Международен фестивал на историческото документално кино, чийто съосновател е именно Петър Стоянович. Същината на фестивала е състезателната програма, в която ще се включат участници от цял свят.

Вижте видеото с целия разговор.