Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Заплатите в бюджетния сектор скачат. Работи се на парче, посочи икономист

Тенденцията е негативна, зимата ще бъде тежка, коментира Светлин Начев
Публикувана: От:

Има възможност заплатите в бюджетната сфера да бъдат повишени с 10% от догодина, съобщи премиерът Борисов. В сряда Министерският съвет ще обсъди вдигането на заплатите. То трябва да бъде заложено в бюджета за 2019 година.

Още по темата

 

"Ние вече виждаме, че изоставаме с ръста на БВП. Очaква се световните икономически войни да се отразят на гражданите. Има причина да вярваме, че зимата ще бъде тежка. Ранните показатели сочат, че тенденцията е доста негативна. Това ще доведе до сериозен натиск и в частния сектор", отбеляза икономистът Светлин Танчев. 

Той посочи в студиото на "Денят ON AIR", че тревожното за него е, че това увеличение се прави на парче. 

"Политическите партии имат възможност на всеки 4 години да променят програмите си и да ни показват как ще се работи. Обществото ни позволява да се реагира на проблемите днес за утре", подчерта Танчев. 

"Умерената инфлация намалява безработицата. Проблем е когато инфлацията расте по-бързо отколкото икономиката. Към днешна дата нямаме много възможности да контролираме инфлацията отвън. Единственият изход е икономиката ни да надхвърли очакванията. Но това не се случва, защото не сме се подготвили в годините назад", заключи той пред Bulgaria ON AIR. 

 

Коментари ( 0 )