Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Митьо Очите, Бенчо Бенчев... Симбиозата между власт и престъпност е налице, отсече журналист

Подобна обвързаност у нас винаги е имало, каза Юлий Москов пред Bulgaria ON AIR

17.08.2018 | 20:36 Редактор: Василена Василева
Митьо Очите, Бенчо Бенчев... Симбиозата между власт и престъпност е налице, отсече журналист

Как в годините на прехода се преформатираха групировките и защо 29 години по-късно се говори за обвързаност между политика и организирана престъпност?

"В България подобно нещо винаги е било налице. След задържането в Истанбул на общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев и несебърския бос Димитър Желязков-Очите това отново се потвърди. Схемата е елементарно прозрачна. Бенчев е дал много пари на социалистите и самият той го потвърди, колкото и от БСП да отричат", коментира в студиото на "Денят ON AIR" журналистът Юлий Москов.

По думите му това би трябвало да е изключително обидно за симпантизантите на опозицията. Митьо Очите пък можел спокойно да бъде наречен "престъпник", тъй като самият той е заявил пред съда, че е шеф на организирана престъпна група.

"Полицията, бандитите и БСП, Бенчо Бенчев! Ето я симбиозата между престъпност, полиция и политика. Толкова кристално чисто се вижда всичко!", отсече още Москов.

Във връзка със словесната престрелка, която избухна между вицепремиера Валери Симеонов и лидера на "Атака" Волен Сидеров, журналистът каза, че вижда помощ от страна на Сидеров към "някакви икономически структури".

"Тезата на Симеонов е много проста - има закон и той трябва да се спазва, ако е лош трябва да се промени. Сидеров от своя страна обаче твърди, че законът няма значение и заведенията могат да вдигат шум колкото си поискат, в противен случай се пречи на икономиката. На чия икономика обаче?", отбеляза Юлий Москов пред Bulgaria ON AIR.

Седмица след поредната акция на Валери Симеонов по Черноморието, която доведе до затварянето на две заведения заради силен шум, днес вицепремиерът написа в профила си във Facebook, че те отново отварят врати. 

"Какао бийч" в Слънчев бряг и "Хедон" в Созопол били изпълнили законовите предписания на здравните органи, като са издали заповед за прекратяване на озвучаването след 23.00 ч. на откритите площи, а всички гости на дискотеките трябва да бъдат прибрани в закритата част точно в 22.30 ч.

Гледайте видеото!