Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Нова интернет платформа ще бори обезлюдяването по селата!

Трябва да покажем какво има страната ни на инвеститорите, поясни Андрей Новаков

16.08.2018 | 20:09 Редактор: Иван Берберов
Нова интернет платформа ще бори обезлюдяването по селата!

Подготвя се нова интернет базирана платформа, която ще се бори с обезлюдяването по селата.

"Още в преговорите за бъдещето на кохезионната политика искаме да заложим преференциално финансиране на такива региони. Платформата позволява на всеки, който е заинтересован, от кмет до обикновен гражданин, да снима пустеещи сгради, земи и обекти, да ги качи в интернет, за да може да ги виждат инвеститорите. Тази информация трябва да бъде преведена на 2 езика и да бъде разпространена в Европа и САЩ. Да видят хората какво имаме", обясни евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. 

От ефира на "Денят ON AIR" той отправи призив към всички зрители на Bulgaria ON AIR – тъй като платформата няма все още име, от ГЕРБ/ЕНП биха приели съвети и предложения от всеки заинтересован. "Ако някой има идеи – нека да ги сподели във всичките ни профили в социалните мрежи", посочи Новаков.  

"Евробюрокрацията е прекомерна. Понякога без никакъв смисъл. Постоянните проверки трябва да са базирани на риска. Ако дадена община няма проблеми с усвояването на европейските средства, то нека да бъде проверявана по-рядко. Не бива всички бенефициенти на тези пари да бъдат третирани като престъпници", отбеляза гостът.

Според евродепутата много хора не знаят какво предлага страната ни. 

"Имаме 2 опции – да се вайкаме, че нищо не става, или да го подкараме отнякъде. Вече правим първите тестове на платформата, до месец трябва да я пуснем. Заснехме пробно няколко села. Кметовете на съседните им села веднага изявиха желание да участват", изтъкна политикът. 

Гледайте видеото, за да разберете какво се случва в Европейския парламент!