Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Най-богатите туристи по Черноморието били българите, но хотелиерите ги изгонили

На телефона на Валери Симеонов има по двайсетина обаждания на ден за висок шум по морето, уточни Георги Николчев

14.08.2018 | 20:43 Редактор: Велислав Филипов
Най-богатите туристи по Черноморието били българите, но хотелиерите ги изгонили

Най-качествените и богати туристи по Черноморието са българските, но ние ги изгонихме. Хотелската ни база може да се каже, че е по-добра от тази в Италия, Турция и дори Испания, но се управлява от непрофесионалисти. Обслужването също не е добро. 

Това заключи Георги Николчев - експерт в сферата на туризма и съветник на вицепремиера Валери Симеонов, в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му не всичко в туризма върви по мед и масло, както се представя от Министерството на туризма и г-жа Ангелкова.

"Имахме ръст в последните години след бомбените атентати в Турция и проблемите в Тунис и Египет. Този ръст обаче беше изкуствен, а и ние надали ще успеем да ги задържим. Туризмът се отваря вече и в другите държави. Туристите, които бяха тук, ще потърсят по-луксозни дестинации", категоричен е експертът.

Според него проверките на вицепремиера Валери Симеонов за шума по Черноморието са дали доста голям резултат, защото сигналите към телефон 112 са намалели драстично.

"Законите трябва да се спазват от всички. По Черноморието някои започнаха да си правят каквото си искат. Жалбите на тел. 112 бяха много, хората се оплакват, че са отишли на морето да почиват, но в същото време не могат заради шумните клубове. Валери Симеонов може да изкара статистиката от тел. 112 и от неговия, че заведенията, които се затвориха в последните дни, са на челно място по сигнали за шум", отбеляза Николчев пред Bulgaria ON AIR.

Съветникът на вицепремиера уточни, че според статистиката обажданията за висока музика са около 200 хил. на година, а през лятото 80% са именно от Черноморието.

"На телефона на Валери Симеонов има по двайсетина обаждания за висок шум на морето. След проверките обаче жалбите намаляха драстично. Доста заведения са с първи предупреждения и при второ нарушение ще има солени глоби и затваряне", допълни Николчев.