Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Връщаме ли се в мутренските времена? Случващото се в България било дежавю

Страната ни се нуждае от по-строга съдебна власт, коментира Румен Христов пред Bulgaria ON AIR

06.08.2018 | 20:07 Редактор: Василена Василева
Връщаме ли се в мутренските времена? Случващото се в България било дежавю

Близо 29 години от началото на прехода си задаваме въпроса - връщаме ли се в мутренските времена?

"Случващото се в момента в България е дежавю. Дори членството на страната ни в Европейския съюз като че ли не успя да промени кой знае колко ситуацията", отсече лидерът на СДС Румен Христов в студиото на "Денят ON AIR".

Коментарът му идва в контекста на разбитата в началото на август банда за рекет, финанскови злоупотреби, палежи и други престъпления. 9 души вече са зад решетките. Не е изключено техният брой да се увеличи. За лидер на престъпната група е сочен Митьо Очите. В момента той е в ареста в Истанбул и се очаква да бъде екстрадиран, за да се изправи отново пред българското правосъдие.

"Страната ни "поизпра" имиджа си, но отново ставаме свидетели на безброй възможности да се изкарват пари по лесния начин. Това в никакъв случай не е добре за едно общество, което е член на ЕС", допълни Христов.

Пред Bulgaria ON AIR той каза още, че България се нуждае от реформи в съдебната власт. По думите му тя трябвало да бъде много по-строга и да взема решения, които до голяма степен липсвали към днешна дата.

А във връзка със случващото се в редиците на СДС, председателят на партията посочи, че оттук нататък ще се борят за спечелване на доверието на избирателите.

Вижте видеото с целия разговор!