Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Бързи наказания, правомощия на МВР и глоби през НАП ще спират футболното хулиганство

Депутатът Славчо Атанасов обясни, че ще бъдат приети спешни мерки, защото шампионатът започва

19.07.2018 | 20:58 Редактор: Ивайло Николов
Бързи наказания, правомощия на МВР и глоби през НАП ще спират футболното хулиганство

Приемането на спешни мерки срещу футболното хулиганство е сред точките в дневния ред на Народното събрание утре. Успоредно с това депутатите работят и по изцяло нов закон, който да бори агресията по стадионите, който трябва да бъде готов до края на тази година.

Според народният представител от "Обединени патриоти" Славчо Атанасов сегашният закон, който е от 2004 година, е неефективен и затова е нужен нов. Спешните мерки пък се вкарват за гласуване сега, защото първенството у нас започва.

"Проблемът на стария закон беше, че той не влизаше сериозно в детайлите, а в този закон е много важно да се хванат детайлите", заяви Славчо Атанасов в студиото на "Денят ON AIR".

Той обясни, че сред спешните мерки е вкарването на определение за футболно хулиганство, недобронамерените запалянковци вече няма само да бъдат гонени от стадионите, а ще подлежи на сериозни санкции. Сред тях са големи глоби, отстраняване от спортни събития до 5 години, арест и общественополезен труд, който може да стигне до 480 часа.

Народният представител от "Обединени патриоти" Славчо Атанасов допълни също, че вече глобите ще се събират от НАП и няма как да не бъдат платени, а за леките наказания няма да се чака решение на съда, а те ще могат да се налагат от полицията.

"На две инстанции на обжалване в съда, той до 1 седмица ще си получи наказанието", подчерта Атанасов пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте видеото.