Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Антон Тодоров от ГЕРБ: Видях един силно уплашен човек!

Бившият депутат от ГЕРБ за подадените сигнали срещу Елена Йончева

18.07.2018 | 20:32 Редактор: Лазарина Колчагова
Антон Тодоров от ГЕРБ: Видях един силно уплашен човек!

ГЕРБ внесе сигнал до прокуратурата, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество срещу Елена Йончева. 

Това обявиха на брифинг в парламента Делян Добрев и Антон Тодоров. Те показаха и документи, които доказвали, че Елена Йончева има общ бизнес с Цветан Василев.

"Елена Йончева предизвиква искрено съжаление. Отбранява се, защото няма какво друго да направи. Видях един заекващ, силно уплашен човек", заяви в студиото на Bulgaria ON AIR бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

Той продължи с думите, че документите са достоверни и с ясен произход, както и, че в тях се съдържало "обяснението за проваления преход в България".

Представителят на ГЕРБ обясни, че документите били показани в края на януари от Делян Добрев, без да е получен отговор от Йончева. 

"Когато колегите я притиснаха, тя каза "каквото имат-да го дават в прокуратурата". Тя явно не е очаквала да го направим", изтъкна Тодоров в "Денят ON AIR".

Бившият народен представител показа пред камерата документ, доказващ създаването през 2012 г. на фирмата "Офроуд" ООД, в която съдружници са Елена Йончева и офшорка, регистрирана на Британски Вирджински острови. Според думите на Тодоров, "Офроуд" ООД внася 5 000 лв., а офшорната фирма - 315 000 лв.

"Логично е да си зададем въпроса защо с лека ръка те са дали десетки пъти повече? Зададохме въпроса още януари, Елена Йончева мълча", каза още той.

Антон Тодоров цитира още поредица от текстове, публикувани във в. "Капитал", претендиращи да разгледат детайлно случая КТБ, според които въпросната офшорка била притежание на Цветан Василев. 

Тодоров насочи вниманието и към удостоверение, според което парите са преведени по сметка в КТБ. 

"Очаквам от прокуратурата да разследва този сигнал, Комисията за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество да разследват за конфликт на интереси и НАП да провери дали са платени данъци, както и произхода на тези пари", каза Антон Тодоров.

Гледайте видеото с целия разговор.