Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Затворник избяга от болница в Пловдив. Чия е грешката?

Случилото се показва сериозни пропуски в системата на МВР, коментира бившият директор на Магистрална полиция Красимир Занев

13.07.2018 | 20:17 Редактор: Василена Василева
Затворник избяга от болница в Пловдив. Чия е грешката?

Мъж, излежаващ присъда в Пловдив, избяга от болница "Св. Георги" в града. Затворникът е бил закаран там под охрана, за да му бъдат извършени медицински манипулации, но при визитация на персонала било установено, че е изчезнал от стаята, в която е бил настанен.

59-годишният Младен Младенов излежавал присъда за кражба при лек режим и не е бил охраняван непрекъснато в болницата. Оставали му да изтърпи още четири месеца лишаване от свобода. Преди това също е бил настаняван в лечебно заведение, тъй като има установено злокачествено заболяване. 

"Винаги, когато правилата, разпоредбите и утвърдените законови норми се нарушават, се допускат подобни грешки. Действително този затворник е бил на лек режим, но е било редно той да бъде наблюдаван денонощно от полицейско лице", коментира в студиото на "Денят ON AIR" бившият директор на Магистрална полиция Красимир Занев.

По думите му е трябвало да бъдат взети превантивни мерки за бягството му. 

"Случилото се показва сериозни пропуски от страна на компетентните органи. В провинцията няма специализирани лечебни заведения за лицата, лишени от свобода, но това в никакъв случай не означава, че не могат да бъдат взети елементарни мерки за сигурност", подчерта Занев.

Пред Bulgariа ON AIR той допълни още, че проблемът с недостига на кадри в МВР постепенно започвал да се решава.

"На доста места вече са назначени хора, но въпреки това броят им все още е далеч от достатъчния", коментира гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Вижте повече във видеото!