Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

От БСП: Българите се избиха!

Депутатът от опозицията Филип Попов коментира мотивите за вота на недоверие

21.06.2018 | 20:32 Редактор: Лазарина Колчагова
От БСП: Българите се избиха!

Вторият вот на недоверие от БСП бе внесен, предстоят дебати във вторник, а по последна информация гласуването ще се състои в петък - 29 юни.

"И двата пъти аргументите ни са силни - в тях се съдържат факти и истина. Очевидно е, че МС не се справя със сигурността. Агресия, побоища и престъпни набези се случват ежедневно", каза депутатът от БСП Филип Попов в студиото на Bulgaria ON AIR и продължи с примери за показни разстрели, бягства от затвора и престъпно поведение от последните месеци. 

"Какво още трябва да се случи? Българите се избиха, поради липсата на всякаква политика по сигурността. Основния бич е битовата престъпност - 85% от "ало - измамите" са неразкрити", заяви Попов в "Денят ON AIR".

Депутатът от опозицията акцентира върху големия брой напуснали системата на МВР. "2085 човека за 2017 г. са напуснали системата, а полицай не се става за 1-2 седмици. Ръководството на МВР е некомпетентно", атакува той. 

Попов напомни и позицията на вицепримиера Симеонов за заведенията, които се "покровителстват" и "развиват сутеньорство и проституция". 

Във връзка с невъзможността вотът да издържи математически, поради недостатъчен брой гласове в подкрепа, депутатът от БСП заяви, че от опозицията имат подкрепата на българските граждани. 

"Чашата ни преля от безхаберието на правителството за нашата сигурност", каза още той.

Вижте целия разговор във видеото!