Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

От ГЕРБ били готови да оборят мотивите във вота

Депутатът Христо Гаджев е спокоен за коалиционните партньори - имат споразумение за пълен мандат

20.06.2018 | 20:13 Редактор: Лазарина Колчагова
От ГЕРБ били готови да оборят мотивите във вота

БСП внесе втория вот на недоверие, този път заради несправяне в сектор "Сигурност".

В студиото на Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев изрази готовност от управляващата партия да оборят мотивите във вота, както и да покажат колко е "несъстоятелна" - по думите му, алтернативата, предлагана от БСП.

Във връзка с позицията на ДПС, че подкрепят вота, както и тази на Марешки, който отлага решението си за след дебатите, Гаджев заяви, че от ГЕРБ са спокойни и имат своето мнозинство. 

"Коалиционното ни споразумение е за пълен мандат на правителството. Нямам никакви притеснения за "Обединени патриоти", каза той в "Денят ON AIR".

Депутатът изрази съжаление, че опозицията не успяла да изчака до края на европредседателството и не оценявала успехите. 

"Във вота има много нелепости. В една част от мотивите се критикува създаването на интегрирано Министерство на отбраната, а това е решение на Станишев, защо обвиняват ГЕРБ", бе реторичен Христо Гаджев.

Гаджев нарече оставката на вече бившия социален зам.- министър Росица Димитрова "морален акт". "Доколко е логична такава командировка на този фон е въпрос на преценка", добави той. 

За хората в неравностойно положение, депутатът от ГЕРБ каза, че те не трябва да се чувстват изолирани от обществото, но всеки от нас има дълг към тях.  

Христо Гаджев акцентира на проблема с недостига на кадри в сектор "Сигурност".

"На обявените конкурси за полицаи и военнослужещи не се явяват хора, които могат да минат здравословните тестове. Общообразователната подготовка също не е достатъчна, а има и естествен отлив - хора напускат и се пенсионират. Цялостният подход включва рекламиране на професията", каза още той.

Гаджев обърна внимание, че военната техника трябва да се подмени.

"Не може да изпълняваме НАТО-вски стандарти ако разполагаме със съветска техника", заяви Гаджев. 

Вижте повече във видеото!