Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Глас от БСП: Престъпленията в държавата се увеличават, провалът в сигурността е налице

Вторият вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" беше внесен от опозицията
Публикувана: От:

Вторият вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" беше внесен от БСП в парламента. Той ще бъде гласуван следващия четвъртък. Въпреки декларираната подкрепа от ДПС едва ли има шанс да бъде приет, тъй като коалиционният партньор на ГЕРБ "Обединените патриоти", както и "Воля" обявиха, че ще гласуват "против".

Още по темата

 

"Сред най-сериозните пробойни, които набелязахме, е липсата на сигурност у гражданите. На фона на ежедневните грабежи, убийства, излючително високият ръст на битовата престъпност в България, смятаме, че това правителство не може да се справи с проблемите", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Иван Иванов.

Мотивите за вота са изложени върху 17 страници. Сред аргументите са и телефонните измами, и пререканията между министъра на туризма Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов.

"Всичко това е провал в сектора на сигурността. През последните девет години той се управлява от ГЕРБ и е несериозно да се говори, че системата е разбита за една година и в частност Министерството на вътрешните работи", допълни още Иванов.

Гласовете на БСП и ДПС обаче няма да бъдат достатъчни, тъй като за сваляне на правителтвото трябва да гласуват повече от половинта народни представители. Двете партии имат общо 107 гласа.

Вижте повече във видеото!

 

Коментари ( 0 )