Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Президентът вече бил с ясна политическа oкраска, а конституцията му била отесняла

Маноил Манев от ГЕРБ е категоричен, че вотът на недоверие, който готви опозицията, е просто упражнение

13.06.2018 | 20:25 Редактор: Ивайло Николов
Президентът вече бил с ясна политическа oкраска, а конституцията му била отесняла

Народният представител от ГЕРБ Маноил Манев заяви, че президентът на страната Румен Радев има ясна политическа окраска в лицето на БСП. По думите му обаче не е ясно дали държавният глава е функция на социалистическата партия или обратно.

"Празните твърдения в устата на един президент, непопълнени с доказателства, с действия, започват да олекват", каза в студиото на "Денят ON AIR" Маноил Манев. Депутатът допълни също, че усеща, че Румен Радев иска да се смени Конституцията на страната, за да получи повече власт президентската институция.

"Поредицата изявления на президента по отношение на парламента и парламентарната република, показват, че са му отеснели политическите и конституционните дрехи", категорично заяви Манев пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител от мнозинството коментира и готвения вот на недоверие от опозицията, който БСП внася към правителството с тема "Сигурност" и несправянето на кабинета с престъпността. 

Манев посочи, че това е едно упражнение, което опозицията трябва да прави, но попита защо, ако от БСП са убедени във внасянето на вота, не се опитват да съберат политическа подкрепа от другите опозиционни партии. 

"То е ясно, че си се хвърлил да направиш едни политически точки, да покажеш, че си опозиция", допълни още Маноил Манев. 

Народният представител от ГЕРБ беше категоричен още, че хората, които оповестиха този вот, нямат нищо общо с темата му, а именно сигурността.

Вижте видеото с целия разговор!