Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Сектор "Сигурност" е пробит и колабира, твърди депутат от БСП

Полицията е само говорител, посочи Стоян Мирчев в "Денят ON AIR"

13.06.2018 | 20:45 Редактор: Лазарина Колчагова
Сектор

Трагедията със загиналите пилоти в авиобаза "Крумово" стана повод за политическо противопоставяне - БСП внася вот на недоверие към правителството заради провала на кабинета в сектор "Сигурност". По темата в студиото на Bulgaria ON AIR говори депутатът от БСП Стоян Мирчев.

"В сектор "Сигурност" нещата се влошават. От шест хеликоптера Ми-17 функционира само един и той падна. Ясно е, че в този сектор нещата колабират", заяви той.

"Нормално ли е затворник да бяга и да се опитва да го спре чистачката, след което да го убие сутеньор? Полицията е само говорител в тези събития", категоричен бе Мирчев, визирайки случая с избягалите рецидивисти от Централния софийски затвор.

Мирчев напомни, че европредседателството започна с няколко показни убийства, както и за неизправностите по оградата ни на границата с Турция.

"Това е третият мандат на ГЕРБ, за да продължават да се оправдават с някого. МВР се води по този път още от кабинета Борисов 1", каза той в "Денят ON AIR". 

Стоян Мирчев уточни, че тази седмица се довършват мотивите във вота на недоверие и той ще бъде внесен следващата седмица.

"Целият сектор е пробит - полицаи протестират, също и охранителите на затворите. Всеки ден сме свидетели на насилие по магистралите, обири, има връх в битовата престъпност. Аз лично съм изчерпал доверието си към кабинета "Борисов", не вярвам, че ще има промени", каза още Мирчев.

Депутатът от БСП поясни, че вотът на недоверие е повод за важен дебат, нужно е да се говори за проблемите, за да се намерят техните решения. Той изрази очакване за подкрепа от опозицията в лицето на Веселин Марешки, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. 

Мирчев подчерта, че от БСП виждат в модернизацията на армията добри възможности за икономическо развитие, както и че в ликвидирането на Българската армия стоят редица политически грешки.

Във връзка с протестите на майките на деца с увреждания и очаквания законопроект на Мая Манолова, депутатът от БСП изрази надежда, че управляващите ще го приемат, "ако е останало нещо човешко в тях".

А за новото име на съседна Македония Мирчев обясни, че БСП не одобрява името Северна Македония, поради възможността за претенции към българската Пиринска Македония.  

"ГЕРБ бяха свикнали да си назначават президент, а г-н Радев има висок рейтинг и това ги плаши", завърши Стоян Мирчев.

Вижте целия разговор във видеото!