Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Трябват реформи в армията, настоя бивш началник щаб на ВВС

Военновъздушните сили имат нужда от подкрепата на обществото, каза полк. Любомир Куртев

12.06.2018 | 20:20 Редактор: Иван Берберов
Трябват реформи в армията, настоя бивш началник щаб на ВВС

Защо армията ни стана заложник на политиката и празните приказки, както каза военният министър Красимир Каракачанов? Кой ще понесе отговорността за загиналите военнослужещи в Пловдив?

"За да се избегнат тежки инцидент, се въвеждат системи за управление на риска. Те следят рисковите фактори по време на полет. Причината за тежкия инцидент ще бъде изяснена. Изпълнението на задачата е било на прекалено малка височина, а това е признак за липса на време. Такъв инцидент отразява определени дефицити в системата", отбеляза бившият началник на щаба на ВВС полковник Любомир Куртев. 

Според него това събитие ще се отрази не само върху работата на базата, но и на ВВС и Министерството на отбраната. 

"Трябва да последват необходимите реформи. Има програми, които следят състоянието на техниката през целия ѝ жизнен път. Отношението към техниката във Военновъздушните сили на България не е правилно. Някакви пари се отпускат, правят се някакви ремонти, без да се следва програма", категоричен бе той в "Денят ON AIR". 

Военният изтъкна, че статистиката на българската авиация се отклонява от световната, тъй като процентът инциденти поради неизправност на техниката се завишава. 

"Нашата техника е на предела на жизнения си цикъл. Мотивацията на летците е проява на героизъм, особено в тази тежка ситуация. Политиците, които се страхуват от армията, са с комплекси. Армията е деполитизирана. За да бъдат преодолени проблемите, трябва обществото да подкрепи Военновъздушните сили", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.


1
1 rate up comment rate down comment 0
знщ
преди 2 години
тоя байчо пращаше млади офицери на 24 ч дежурства в бояна и през това време чукаше жените им Сигнализирай за неуместен коментар