Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Пера, дъги и грим – какво постигна "София прайд"?

Никой не гони хомосексуалистите, нито им нарушава правата, подчерта Карлос Контрера

11.06.2018 | 20:55 Редактор: Иван Берберов
Пера, дъги и грим – какво постигна

Парадът на хората с различна от традиционната сексуална ориентация, наречен "София прайд", бе съпътстван от контрашествие на националисти и крайно дясно ориентирани хора. 

Засичането на двете демонстрации бе неизбежно, а на полицията се наложи да арестува няколко човека от двете групи. 

"Това е шествие на хора с медицински проблеми. Провеждането на парада и истерията около него е израз на сбърканата държавна политика в областта на психиатричното здраве. Какво правиш вкъщи не трябва да засяга обществото. Тези хора правят интересна форма на изнудваща политика", категоричен бе общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. 

Според него никой не гони хомосексуалистите, нито пък им нарушава правата. "Тяхното желание е да ни завират сексуалната си ориентация в лицата", отбеляза той в "Денят ON AIR". 

"Имаше провокация срещу контрапарада. МВР си изпусна нервите. Не трябваше да има такъв контрапарад. 1300 души полиция, 600 000 лева прахосани пари, а не могат да хванат двама престъпници. Трябва веднъж завинаги да приключим с този социален експеримент", заяви гостът на Bulgaria ON AIR. 

Карлос Контрера посочи, че легализирането на гей браковете нарушава фундамента на обществото. "Всички знаят, че има хомосексуалисти на високи постове. Как тогава са дискриминирани", попита политикът. 

"Това е подаване на ръка да бъдат интегрирани в обществото, а не да бъдат държани в периферията. Конституцията им гарантира тези права. Те се чувстват дискриминирани. Исканията им за щастие, достъп до работа и семеен живот са оправдани", изтъкна правозащитникът Юлиана Методиева.