Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Най-ненужно е да се харчат пари за самолети, заяви депутат от "Воля"

Няма външна заплаха за страната ни, имаме много по-наболели въпроси, посочи Андон Дончев

30.05.2018 | 21:06 Редактор: Тодор Петров
Най-ненужно е да се харчат пари за самолети, заяви депутат от

Не сме против ново въоръжение, но нека видим това, което ни е по-наболяло. Най-ненужно е да се харчат пари за самолети, заяви депутатът от "Воля" Андон Дончев пред Bulgaria ON AIR.

Коментарът му идва в контекста на днешния скандал в парламента, след като лидерът на "Воля" Веселин Марешки поиска мораториум върху средствата за модернизация на армията, а парите да бъдат насочени към социалния сектор.

В студиото на "Денят ON AIR" Андон Дончев каза, че във всички доклади на ДАНС като основни заплахи за страната ни са посочени голяма мигрантска вълна или тероризъм. 

"Няма външна заплаха за страната. Второ - имаме много по-наболели от тези въпроси. Коя държава би могла да представлява заплаха за България в близките 10 години", обясни той и допълни, че според докладите на ООН се върви към обезоръжаване на света, а не към въоръжаване.

Депутатът от "Воля" коментира и визитите на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов в Русия, които последователно се срещнаха с Владимир Путин.

"Най-сетне някой отвори вратичката към Москва. Русия е наш най-важен геополитически партньор", подчерта Дончев.

Той е на мнение, че вече се правят стъпки за подобряване на отношенията на ЕС с Русия след цялата антируска реторика, която по думите му са водили европейските лидери.