Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Воля" подкрепя идеята на вицепремиера за данък върху апарт хотелите

Предложенията на Симеонов за пушенето и хазарта обаче бяха отхвърлени

16.05.2018 | 21:02 Редактор: Василена Василева

Партия "Воля" няма да подкрепи законопроектите на Валери Симеонов за връщането на пушенето в заведенията, нито за ограничение на рекламата на хазарт и продажбата на лотарийни билети само в определени места. На среща днес лидерите обсъдиха принципните си позиции по двете теми.

"Това наподобява един тежък лобистки закон, който цели да премахне светлия бизнес в бранша. Така на негово място спокойно ще може да се настани Сивият сектор. Валери Симеонов изглежда е искрен в намеренията си, но разглеждайки всички гледни точки установихме, че има доста лъжи, които се тиражират по повод на лотарийния бизнес", посочи в студиото на "Денят ON AIR" лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Той уточни, че партията му е съгласна с някои от идеите на вицепремиера Симеонов - например с предложението за промени в Закона за местните данъци и такси с въвеждането на данък върху т.нар. апарт хотели.

Според НФСБ те предоставят туристическа услуга за настаняване на лица в курортите без да заплащат каквито и да е данъци, за разлика от останалите места за настаняване, които са регистрирани по Закона за туризма като хотели, семейни хотели, къщи за гости.

"Също така напълно подкрепяме борбата с презастрояването на българските курорти, както и тази с шума. Редно е тези, които искат да си почиват, да могат да го сторят", коментира Марешки пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на "Воля" допълни още, че има идея парите, които идват от реклама, дарения и спонсорство на вредни за българския народ дейности като хазарт, отровни храни, алкохол, цигари и др., да отиват във фонд за подпомагане на талантливи младежи.

Вижте видеото с целия разговор!