Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ерусалим е фокусът на сблъсъка на цивилизациите, отбеляза анализатор

Давид Леви допълни също, че Израел е предният пост за защита на Запада

15.05.2018 | 20:55 Редактор: Ивайло Николов
Ерусалим е фокусът на сблъсъка на цивилизациите, отбеляза анализатор

Ерусалим и сблъсъците в Близкия изток са част от един много по-голям проблем, а израелско-палестинският конфликт е част от сблъсъка на цивилизациите, в който ислямската цели да унищожи западната цивилизация. Това е мнението на анализатора Давид Леви.

"Ерусалим е фокусът на този сблъсък. Израел е като преден пост, като защита на западната цивилизация. Това за съжаление не се осъзнава нито от ООН, нито от Европейския съюз", категоричен беше Леви в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че в този сблъсък Израел е съюзник на запада и трябва да бъде подкрепян по всякакъв начин, а това политиците и по-специално Европейската комисия нямат интерес да го разбират.

Давид Леви сподели също и мнението си, че не може да се очаква разгаряне на реална война между Иран и Израел, защото ислямската страна няма интерес от това.

"Иран воюва с Израел чрез своите представители, които са терористичните организации Хамас и Хизбула. Те имат интерес да тероризират", каза анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

Давид Леви допълни още, че с най-големи шансове да реши проблемите в Близкия изток от всички американски президенти до сега е Доналд Тръмп.