Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

България била най-евтината туристическа дестинация в Европа

Няма стратегия, ресурс и визия как да брандираме страната, заяви бившият заместник-министър на туризма Бранимир Ботев

08.05.2018 | 20:31 Редактор: Тодор Петров
България била най-евтината туристическа дестинация в Европа

България вече е най-евтината дестинация в Европа! Не работим за качествен, устойчив и скъп туризъм, заяви бившият заместник-министър на туризма Бранимир Ботев.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че един чуждестранен турист оставя 449 евро за целия си престой у нас - по-малко отколкото оставя в Африка. По думите на Бранимир Ботев същият турист оставя 19 евро повече в Македония.

За него няма съмнение, че България не е успяла да използва европредседателството си, за да се рекламира като туристическа дестинация. Ботев отбеляза, че имаме нарастване от 6% в зимния туристически сезон, но според него то е резултат от усилията на бизнеса, а не от работата на Министерството на туризма.

"Нямаше стратегия, ресурс и визия как да брандираме България. Липсва реално действие", подчерта гостът в предаването "Денят ON AIR".

Бившият зам.-министър на туризма отбеляза, че София има 15 минерални извора, а общо в целия окръг София те са 88. Промотирахме ли това, направихме ли го достояние за чужденците, попита риторично Бранимир Ботев.

"Нашите кадри изтичат навън. Как искаме с два месеца сезонна заетост тези хора да останат в България", каза още той и поясни, че всеки втори, който би ни обслужил в Гърция и Турция, е българин.