Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

80% от българите получават под средната работна заплата

Установено е, че около 33 хил. души в България имат високи доходи, категоричен е президентът на КТ "Подкрепа" инж. Димитър Манолов

01.05.2018 | 20:33 Редактор: Велислав Филипов
80% от българите получават под средната работна заплата

80% от българите получават под средната работна заплата. Цялата среда, в която живеем, е увредена. Установено е, че около 33 хил. души имат високи доходи.

Това каза в студиото на "Денят ON AIR" президентът на КТ "Подкрепа" инж. Димитър Манолов. Според него за реална промяна в доходите на българина трябва да работят политиците, но те не го правят.

"Правителствата в повечето случаи мислят едномандатно, разхвърляно и неподредено. Ако се водеше една целенасочена политика по отношение на доходите, нямаше да сме там, където сме в момента. Българите търсят препитание навън", уточни инж. Манолов.

По думите му има работодателски организации, които наричат българина мързелив, непродуктивен и неквалифициран, но когато излезе в чужбина си намира работа веднага.

"1-ви май е празник и ден на работниците, не на политиците. Няма партия, която да не се грижи богатите да стават по-богати. Денят на труда е направен от работници за работници. Повечето добри неща в България за трудещите се не са постигнати с помощта на политици", обясни още той пред Bulgaria ON AIR.

Президентът на КТ "Подкрепа" е категоричен, че е лесно да се каже какво трябва да се направи за работниците в България, но никой няма да го направи.

"Нещо не е наред, когато човек с минимална работна заплата има такъв данък, какъвто е и на работещ с висока заплата. Категорично трябва да се премахне данъкът върху минималното заплащане", допълни още Манолов.