Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Количеството хора с увреждания по документи у нас било ненормално!

Как да се преборим с фалшивите ТЕЛК-ови решения – коментира д-р Калин Поповски
Публикувана: От:

Как да се спрат фалшивите ТЕЛК-ове и колко болно е здравеопазването ни?

Още по темата

 

"От последните 28 години хората с увреждания в България са се увеличили 3 пъти документално, а населението е намаляло с 2 милиона. Днес те са близо 450 000, същевременно има и 300 000 пенсионери, които получават добавки и пак са преминали през системата на ТЕЛК. Парите за пенсии не достигат, тъй като бюджетът е 1 млрд. и 700 милиона лева и се дели на всички тях", отбеляза депутатът от ВМРО, част от "Обединени патриоти", д-р Калин Поповски. 

В "Денят ON AIR" гостът отбеляза, че измамите по ТЕЛК започват и в доболничната помощ. Хората се преглеждат предварително и отиват с готови фалшиви документи при ТЕЛК-комисията, поясни още той. 

Наскоро имаше Национален протест на хората с увреждания, които се притесняваха, че с новите промени ще бъдат лишени от пенсиите си.

"Разрешихме на колегите от ТЕЛК да работят с различни кабинети, за да имат допълнително заплащане. Ние няма да позволим реално болен човек да остане без помощ. Целим единствено да премахнем фалшивите ТЕЛК-ове, но това явно не стана ясно", подчерта народният представител.

Според него, ако се премахнат фалшивите ТЕЛК-ови решения, то истински болните хора би трябвало да започнат да взимат по-високи пенсии. 

"Дотук се стигна поради претупване на темата с години. Процентите на увредените са ненормални. Болно е здравеопазването! Здравните вноски в България са малки – 8%. В Германия са 15%, а във Великобритания - 12%. Имаме ненормално много болници за население от 7 милиона", заяви Патриотът пред Bulgaria ON AIR.

Коментари ( 1 )
  • 1

    nenov45

    13 май 2018 | 23:56

    Патриотската лъжа за фалшиви ТЕЛК-ове и инвалиди, с която дойдоха на власт и сега трябва да оправдават. Къде са доказателствата от разследвания на прокуратурата и медицински одит? Защо водещите на предавания не питат за доказателства, а се съгласяват със всяка лъжа? На ТЕЛК не се отива с предварителни прегледи от доболничната помощ, както твърди този патриотен лъжец, а с епикризи, които се издават от болници и клиники, подписани от н-ци на отделения, лекуващи лекари и потвърдени от изследвания на клининични лаборатории, образни диагностики и др. Болниците и клиниките се регулират от Министерството на здравеопазването, медицинския одит и здравната каса. На премахване подлежат не фалшивите ТЕЛК-ове и инвалиди, а фалшивото патриотство, което проповядва тоталитаризъм и саморазправа с хора.