Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Известни сме в Европа, че се провалихме на Младежката конференция, твърди социалист

Участниците са били там, за да бъдат зрители и слушатели. Диалог е липсвал, твърди Мина Кутева от МО на БСП

25.04.2018 | 20:44 Редактор: Велислав Филипов
Известни сме в Европа, че се провалихме на Младежката конференция, твърди социалист

Представители на Европейския младежки форум са изразили възмущение от начина, по който българското председателство на Съвета на ЕС е организирало спонсорираната от ЕС Младежка европейска конференция, която се проведе в София миналата седмица. На събитието са участвали около 250 души от над 40 държави. 

Според секретаря на младежката организация на БСП Мина Кутева на форума е липсвал диалог между властта и участниците.

"Хора от цяла Европа дойдоха, за да се проведе един конструктивен диалог. Това, което се видя след конференцията е, че диалог е липсвал. Младите са били там, за да бъдат зрители и слушатели", категорична е социалистката в "Денят ON AIR".

По думите ѝ от тази зле организирана конференция трябва да си вземем поуки и да структурираме по-добра младежка политика в бъдеще.

"Ние сме конструктивна опозиция. Видяхме упреците на Младежката европейска организация, а според нея е имало много малко панели за диалог. Не мисля, че това е някакъв тип завист към успеха на председателството. Това ни излага пред Европа, ние сега сме известни с Международната конференция и с това, че се е провалила", обясни Кутева пред Bulgaria ON AIR.

Тя е на мнение, че всеки млад човек ходи по заведения, барове и дискотеки, но е проблемното в случая е, че това празненство се организира с европейски средства.

"Трябва да слушаме младите хора, защото те могат да бъдат експертите за бъдещите политики на държавата. Младите не сме само бъдещето, ние сме и настоящето. Ние ще останем в България, когато бъдем чути за липсата на качествено образование, липса на разбиране от работодателите и много други", уточни още тя.