Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Социалист: Арестът на кмета на "Младост" прилича на лоша ПР акция

За тази една година БСП доказа, че е автентичната опозиция, твърди депутатът Димитър Данчев

18.04.2018 | 21:00 Редактор: Велислав Филипов
Социалист: Арестът на кмета на

Депутатът от БСП Димитър Данчев е категоричен, че арестът на кметът на район "Младост" Десислава Иванчева е приличал на една лоша ПР акция, а не на професионално задържане.

"Този арест ми прилича на отмъщение. Имаше и доза цинизъм. Дори Иванчева да се окаже виновна, тя беше излишно унижена. Само преди няколко години беше направен показен арест на бивш министър на отбраната и след това бе напълно оневинен", категоричен е народният представител от БСП в "Денят ON AIR".

Според него именно съдът ще покаже кой е виновен и кой не.

"За тази една година БСП доказа, че е автентичната опозиция. За съжаление Корнелия Нинова направи една оценка, в която имаше констатации, които съдържат грозната действителност - по отношение на законодателство, образование, производство, ниски доходи. За тези въпроси нищо не се прави в парламента", твърди социалистът.

По думите му през целия мандат на това правителство не се е състоял нито дебат за бъдещето на българското производство, на младите хора, както и за хората с увреждания.

Данчев коментира и работата на временната комисия за сделката с ЧЕЗ.

"Комисията проведе доста заседания, в които бяха зададени въпроси към различни институции. Въпреки това тази сделка остава в голям мрак. Не е ясно кой седи за фирмата "Инерком". Продължават да седят открити въпросите за финансирането на сделката и кои банки ще участват", завърши депутатът.