Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Проектът Loveguide помага на тинейджърите в годините им на промени

В кампанията "Когато бях на 16, не знаех, че..." 16 известни жени дават съвети на учениците

30.03.2018 | 21:08 Редактор: Жанета Нейкова
Проектът Loveguide помага на тинейджърите в годините им на промени

Проектът Loveguide активно се занимава да помага на тинейджърите в трудните за тях години на промени. Хората зад инициативата дават съвети на учениците как да бъдат здрави, щастливи, успешни във връзките си, в сексуалните си отношения, с приятелите, със съучениците си.

Организаторът на кампанията Надя Здравкова гостува в "Денят ON AIR", където разказа повече както за работата на Loveguide, така и за въпросите, които получава от тинейджърите.

"Правим онлайн обучения, всяка седмица качваме нов епизод в нашия Youtube канал на тема, каквато учениците са пожелали", обясни Здравкова.

Гостът на Bulgaria ON AIR допълни, че учениците се вълнуват от това как да кажат на някой, че го харесват, когато скъсат с гаджето си си мислят, че е дошъл краят на света...

"Въпросите им са свързани повече с това, че им липсва самочувствие, питат как могат да бъдат популярни и харесвани в училище", отбеляза Надя Здравкова.

Участие в кампанията на Loveguide "Когато бях на 16, не знаех, че..." са взели 16 известни жени, които академията е избрала и помолила да споделят какво не са знаели, когато те са били на 16.

Според организатора именно от съветите на обичаните лица от екрана тинейджърите биха се вслушали, затова академията е подбрала именно тези 16.