Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Психолози алармират: Децата ни стават все по-агресивни!

Живеем във филм на ужасите, чийто край не се вижда, коментира Христо Монов пред Bulgaria ON AIR

23.03.2018 | 20:44 Редактор: Василена Василева
Психолози алармират: Децата ни стават все по-агресивни!

С всеки изминал ден обществото ни става все по-агресивно. Респективно и децата ни. През последните десетилетия вследствие на обезверяването, като че ли другите начини за решаване на междуличностните проблеми се изгубиха, каза в студиото на "Денят ON AIR" психологът Христо Монов.

Във връзка със заложническата драма във Франция днес, при която трима души загинаха, той коментира, че колкото и лошо да звучи, светът като че ли е започнал да свиква с терора.

"Живеем във филм на ужасите, чийто край не се вижда. За съжаление именно европейските лидери не успяват да дадат добри образци за справянето с подобни ситуации. Време е те да осъзнаят, че европейската цивилизация е подложена от много време на терористични атаки и терористите почти ни победиха, те постигнаха своята цел", допълни още Христо Монов.

Пред Bulgaria ON AIR психиатърът д-р Георги Джупанов пък подчерта, че това от своя страна има своята висока цена.

"Ставаме все по-предпазливи. Започваме да се чувстваме все по-несигурни и страхът ни завладява", отсече той.

По думите му в България пък тероризмът избухва на вътрешно ниво в обществото ни. 

"Дългите години на несигурност, безпътица и нравствена празнота, доведоха до това хората да озвереят", обобщи д-р Джупанов.

И двамата експерти се обединиха около идеята, че всеки човек трябва да притежава собствен кодекс на поведение и здрави нравствени норми.

Очаквайте видео!