Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Русия, Крим, ЕС... БСП прави рязък и опасен завой, смята депутат от ГЕРБ

Александър Ненков поиска ясна позиция от Корнелия Нинова за мнението на Таско Ерменков, което скандализира управляващите

21.03.2018 | 20:07 Редактор: Тодор Петров
Русия, Крим, ЕС... БСП прави рязък и опасен завой, смята депутат от ГЕРБ

Виждаме много рязък завой в най-голямата опозиционна партия, който е опасен. Това заключи депутатът от ГЕРБ Александър Ненков след скандала между най-голямата партия в парламента и БСП, предизвикан от Facebook статус на социалиста Таско Ерменков.

"Червеният" депутат написа в социалната мрежа, че 90% от хората в анексирания Крим са гласували за Путин на президентските избори и риторично попита дали Западът е чул гласа на Крим, което разгневи ГЕРБ.

Ненков отбеляза, че всяко едно разделение в Европа е пагубно и на Балканите могат да изникнат много такива казуси. Няма как като европейска държава да не застанем зад позицията на ЕС спрямо Украйна. Трябва да сме солидарни с нашите европейски партньори, обясни Ненков пред Bulgaria ON AIR. 

Той обяви, че ГЕРБ иска ясна позиция от Корнелия Нинова по въпроса и становище дали партията е солидарна с мнението на Таско Ерменков. 

Александър Ненков коментира още, че широко дискутираната сделка за ЧЕЗ е частна и "не трябва да минаваме границите на елементарните пазарни отношения". Той посочи, че чешката страна е тази, която продава и и все още не се знае дали България ще участва в сделката. 

"Цената на енергията няма отношение към сделката. КЕВР определя цената на електроенергията", подчерта гостът в предаването "Денят ON AIR" и добави, че институциите и контролните органи у нас трябва да си свършат работата.

Александър Ненков посочи, че от ГЕРБ са се отказали от Истанбулската конвенция заради голямото напрежение около евентуалното ѝ ратифициране. Народният представител подчерта, че самият той е против еднополовите бракове.