Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Патриот вижда отношенията между България и Македония като специални

Красимир Богданов от ВМРО сподели позитивното си мнение за затопляне на комуникацията между двете страни

21.03.2018 | 21:06 Редактор: Жанета Нейкова
Патриот вижда отношенията между България и Македония като специални

Отношенията между България и Македония са специални, те имат доста сериозна предистория, заяви в "Денят ON AIR" Красимир Богданов от ВМРО, част от "Обединени патриоти".

Думите му дойдоха по повод посещението на македонската парламентарна делегация в българския парламент след 11-годишно прекъсване. Гостите бяха посрещнати със ставане на крака и аплодисменти.

Визитата е знакова, тъй като тя идва в резултат на "разтопяването на ледовете" след подписания договор за добросъседство между двете страни.

"Предишното управление на Никола Груевски доведе дотам нещата, че комуникацията между България и Македония беше прекъсната. Това посещение се явява като един естествен процес вследствие на договора. Документът отваря пътя за много по-тясно сътрудничество в много области и дейности", бе мнението на госта на телевизията.

Пред Bulgaria ON AIR Богданов коментира и първата българска партия, която се регистрира в Македония. Той определи това като "още една стъпка в правилната посока".

Начело на Граждански демократичен съюз е Петър Колев, бивш член на ВМРО-БНД и председател на Сдружението за македонско-българско приятелство, който се определя като македонски българин.

"В тази формация членуват представители и на други етноси, което показва, че в Македония демократичните процеси се задълбочават", категоричен бе политикът.