Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Путин отново победи, но каква е новата му политическа религия?

Изборите не бяха изненада… коментират Георги Киряков, Иво Инджов и Росен Петров

19.03.2018 | 21:00 Редактор: Иван Берберов
Путин отново победи, но каква е новата му политическа религия?

Владимир Путин беше преизбран за нов 6-годишен президентски мандат начело на Русия. Той получи близо 77% подкрепа на провелите се вчера избори за държавен глава.

"Изборният процес не беше никаква изненада. Още когато Путин се кандидатира беше ясно, че ще спечели. Да се гледа на Русия като на част от съвременната западна политическа реалност е дълбока грешка. Езикът на Путин е този, които руските избиратели разбират. Следва да видим как ще се развият споровете с Великобритания, взаимоотношенията със САЩ, Северен поток, Близкия изток, Китай", категоричен бе политологът Георги Киряков.

В студиото на "Денят ON AIR" анализаторът Росен Петров отбеляза, че за руснака величието на държавата е по-важно от насъщния хляб. 

"Ние не осъзнаваме манталитета на руснака. Пред салама, руснакът винаги ще избере величието на държавата. Техният замък не е дома, а държавата. Русия е свикнала да живее във враждебна среда. 94% от руснаците са настроени силно патриотично, а Путин е най-умереният от тримата патриотични кандидати", обобщи той. 

Според политолога Иво Инджов високата избирателна активност е продукт на 3 фактора: "Първо, организацията на изборите беше много добра. Второ, умелото прилагане на политическите маркетинг и PR. Третият фактор бяха непремерените обвинения на британските власти по случая със Скрипал". 

Инджов добави пред Bulgaria ON AIR, че сега Путин седи пред трудната задача да вземе най-доброто от Царска Русия, Съветския съюз и Православието и да създаде нова политическа религия, но за повече детайли гледайте видеото!