Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Brexit показва, че Европа има нужда от реформи, смята политик

Настимир Ананиев е на мнение, че може и други страни да поискат да напуснат общността
Публикувана: От:

Още по темата

 

Европа има нужда от реформи. Европейската комисия трябва да се замисли какви са грешките, които доведоха до Brexit. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" бившият депутат Настимир Ананиев.

По думите му трябва да се види на какво стъпваше кампанията на британците, които искаха отделянето на страната от Европейския съюз, за да се разбере дали са нужни конкретни реформи.

"Представете си, че в момента се договори една много изгодна сделка за Великобритания, тя да се възползва от единния пазар, от икономическите интереси и връзките със съюза, тогава и други страни ще си зададат подобен въпрос", заяви  Ананиев пред Bulgaria ON AIR. По думите му трябва сделката с Великобритания да е твърда, защото иначе е възможно и други страни, членки в Европейския съюз, да поискат отделяне.

Настимир Ананиев обяви също, че именно за единна Европа ще работи и новата паневропейска партия 'Волт". 

"Европа трябва да е на една скорост, трябва да е единна, за да може да се противопостави на другите сили, които действат в геополитически план", категоричен беше Ананиев в ефира на "Денят ON AIR".

Той обясни още, че новото движение, което се формира в различни страни в Европейския съюз, има за цел да спре именно разпадането на общността и да предотврати повтарянето на сценария с Великобритания.

Паневропейската партия "Волт" вече е учредена в Германия, а до септември ще се учредят филиалите в още 14 страни, като у нас това ще стане през месец май.

Вижте видеото с целия разоговор!

Коментари ( 0 )