Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Да се представи голата и боса истина за сделката "ЧЕЗ", иска патриот

Електроразпределителното дружество е важна част от националната сигурност, смята депутатът Атанас Стоянов

14.03.2018 | 20:47 Редактор: Велислав Филипов
Да се представи голата и боса истина за сделката

Президентът Румен Радев свиква Консултативния съвет за национална сигурност заради сделката ЧЕЗ. Мотивите на държавният глава са, че правителството дължи отговори на българския народ каква е схемата за финансиране на сделката за ЧЕЗ и по какъв начин тази сделка се получи.

Според народния представител от "Обединени патриоти" Атанас Стоянов е полезно свикването на такъв съвет, защото продажбата на ЧЕЗ е изключително важна за страната ни.

"Предстои продажбата на основното електроразпределително дружество в страната, което дава ток на цяла Западна България. Заедно с този Консултативен съвет днес в НС бе проведен пореден дебат за сделката с ЧЕЗ и се взе решение за съставяне на анкетна комисия, която да изясни детайлите около продажбата", отбеляза Стоянов в "Денят ON AIR".

По думите му трябва да се изясни цялата ситуация около продажбата на ЧЕЗ още от приватизацията досега.

"Функцията на тази комисия трябва да представи голата и боса истина за сделката. Направихме предложение и за промяна на Закона за енергетиката, която да упълномощи КЕВР да регулира сделките, свързани с продажбата на големи дружества, занимаващи се с електроразпределяне, водоразпределяне и газ", уточни депутатът от "Обединени патриоти".

Стоянов е на мнение, че трябва добре да се преразгледа и решението за приватизация, взето точно от БСП, които са били на власт тогава.

"Дали е била нужна приватизацията на някои дружества? Дали държавата още тогава не е сбъркала? Социалистите са хората, които са направили тази стратегия и трябва да отговорят на тези въпроси", подчерта народният представител пред Bulgaria ON AIR.