Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Проблемът на правителството е в трудното запазване на баланса, обясни политолог

Според Христо Панчугов разпадът в коалицията вече е значителен
Публикувана: От:

Още по темата

 

Ако това правителство падне, то този парламент не може да бъде задържан със сигурност, а следващи избори биха променили ситуацията значително, защото някои от партиите няма да влязат в Народното събрание. Това обясни политическия анализатор Христо Панчугов в ефира на "Денят ON AIR".

"Проблемът обаче очевидно остава в невъзможността на правителството, на министър-председателя и на тези управляващи да поддържат баланса в рамките на коалицията", категоричен беше Панчугов пред Bulgaria ON AIR.
По думите му разпадът е все по-значителен заради постоянните скандали и липсата на сплотяващо звено в управлението. Христо Панчугов обясни също, че вече българските граждани нямат доверие в държавата и в политиката.

"Няма начин българският политически процес да продължи да функционира стабилно, ако българите нямат доверие на политиците", коментира той в "Денят ON AIR".

Политологът Цветанка Андреева пък обясни, че повече прозрачност в случващото се в страната ще успокои обществото и ще направи властта много по-легитимна в очите на хората.

"Да има повече прозрачност и това е спасението", подчерта тя в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ протестите, като тези срещу сделката за ЧЕЗ, в които участват футболни фенове и таксиметрови шофьори са организирани, а не спонтанни. Според нея дори протестите срещу задържането на лекаря в Пловдив са организирани.

"Големите протести, които всъщност не допуснаха Делян Пеевски за шеф на ДАНС и още няколко, които са знакови за българската история през последните 3 десетилетия, бяха спонтанни, бяха провокирани точно от тази гражданска съвест", обясни Цветанка Андреева пред Bulgaria ON AIR.

Вижте видеото с целия разговор!

Коментари ( 0 )