Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Тъмни ръце се подавали от мрака и мъкнели ЧЕЗ към Пазарджик

Безпардонно се посяга върху националната сигурност на България, категоричен е депутатът от БСП Атанас Костадинов

23.02.2018 | 20:26 Редактор: Велислав Филипов
Тъмни ръце се подавали от мрака и мъкнели ЧЕЗ към Пазарджик

Не бива от мрака да се подават тъмни ръце и да мъкнат към Пазарджик, Мелник, Лом или Силистра национални дружества, от които зависи националната сигурност на България. 

Така народният представител от БСП Атанас Костадинов коментира нашумялата продажба на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, което отива в ръцете на компания, ръководена от неизвестната Гинка Върбанова от Пазарджик.

Според социалиста е скандално да се мисли, че огромна компания като ЧЕЗ може да бъде обслужвана от дружество, създадено преди 5 месеца с актив от 10 хил. лв.

"Това е поредният пример, с който се показва как без никакви граници, без никакви принципи, съвсем безпардонно може да се посегне върху националната сигурност на България. Все пак дружеството захранва цяла Западна България с електричество", уточни депутатът в "Денят ON AIR".

Той смята, че в цяла Европа електропреносната мрежа и дружества са държавна собственост, а не частна - както в България.

"Все повече си мисля, че българската държава не само, че нищо не може да стопанисва, а въобще не желае и не се опитва. Никой не може да ме убеди, че държавата не може да извади пари и да купи ЧЕЗ", отбеляза социалистът.

Костадинов е категоричен, че трябва да е публично известно кой държи 1/3 от електропреносната мрежа на България.

"Искам премиерът да отговори кой стои зад тази сделка с продажбата на ЧЕЗ. Не е възможно службите да не знаят в чии ръце отива електроразпределението на цяла Западна България", твърди народният представител от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Атанас Костадинов смята, че моделът "ГЕРБ" се крие зад бушони, които не могат да изразят собствено мнение и в определен момент, когато положението стане напечено - трябва да си отидат и гърмят.