Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Политици използват историята за генератор на напрежение, твърди патриот

Според народния представител доц. Милен Михов е имало изказвания на Валери Жаблянов, издигащи в култ комунизма

22.02.2018 | 20:16 Редактор: Велислав Филипов
Политици използват историята за генератор на напрежение, твърди патриот

Историята постоянно бива използвана за генератор на политически аргументи. Въпросът е дали тези аргументи служат в полза на обществото или обратното - водят до противоречие и разделение. В последните месеци и отляво, и отдясно бяха широко използвани исторически факти за катализиране на напрежение.

Това каза народният представител от "Обединени патриоти" доц. Милен Михов в предаването "Денят ON AIR".

Според него за пореден път е имало изказвания от страна на левицата и Валери Жаблянов, които издигат в култ комунистическата идея.

"Според бившия вече зам.-председател на Народното събрание, Народният съд и репресиите са част от демократичното развитие на Европа", отбеляза депутатът.

Той смята, че при отстранения от поста си Валери Жаблянов не може да става дума за ограничаване на свободата на словото.

"Казусът "Жаблянов" поставя под въпрос темата за националното помирение и националното съгласие по такива важни исторически събития. Определено трябва да се поставят на разглеждане тези исторически въпроси, за да може веднъж завинаги да се затвори тази тема. Не трябва историята да е източник на вражда в днешно време", подчерта Михов пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител коментира и искането на ВМРО да се криминализира безотговорното родителство.

"Трагичният случай в "Люлин" тези дни ни показа, че тази тема трябва да бъде сложена на масата. Не бива да позволяваме на родителите да възпрепятстват развитието на децата си. Законът трябва да гарантира и защитава правата на децата", завърши Михов.