Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Патриот: Много други депутати, които са правили подобни грешки, са си подавали оставките

Александър Сиди от "Обединени патриоти" е на мнение, че Валери Жаблянов трябва да поеме отговорността си

15.02.2018 | 20:33 Редактор: Ивайло Николов
Патриот: Много други депутати, които са правили подобни грешки, са си подавали оставките

Заместник-председателят на парламента Валери Жаблянов трябва да поеме отговорността си за това, че в декларация нарече Народният съд от 1945 г. "необходимо и неизбежно военновременно правосъдие". Това е мнението на народния представител от "Обединени патриоти" Александър Сиди.

"Той има няколко много тежки прегрешения спрямо българския народ, като изказвания. Той беше единственият български народен представител, който се изказа много остро срещу договора за добросъседство с Македония", подчерта Сиди в студиото на "Денят ON AIR".

Депутатът от "Обединени патриоти" обяви още, че се надява Валери Жаблянов да намери сили, за да си понесе отговорността и да си подаде оставката, като заместник-председател на Парламента. Александър Сади каза също, че много други народни представители, които са правили подобни грешки, като Жаблянов, включително и от ГЕРБ, са си подавали оставките. 

"Смяната на председателя на парламента беше поискана, защото имаше негово непремерено изказване", поясни Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира и спорната Истанбулска конвенция, която от ГЕРБ внесоха в Конституционния съд, който трябва да се произнесе дали тя противоречи с основния закон на нашата страна. Според Александър Сади проблемите, които патриотите виждат в документа не са заради превода, защото те ги забелязват също на френски и на английски език.
Народният представител обясни, че трябва външното ни министерство да поиска от Съвета на Европа официален превод на конвенцията, който да бъде разглеждан за ратифициране и да се даде на Конституционния съд.

"Този текст, който сега сме пратили на Конституционния съд се оказва, че не е официалния превод. Конституционния съд сега ще се произнесе на база на някаква чернова", категоричен беше Александър Сиди в ефира на "Денят ON AIR".