Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Опозицията не била градивна, а слаба и объркана

Позицията на БСП за Народния съд трябва да бъде споделена пред потомците на загиналите, изтъкна Радостин Танев от ГЕРБ

14.02.2018 | 20:10 Редактор: Иван Берберов
Опозицията не била градивна, а слаба и объркана

Когато опозицията в една страна води конструктивна и целенасочена политика срещу правителството, то можем да кажем, че имаме условия за демократичен режим. 

"Засега не виждаме това в лицето на сегашната опозиция. Виждаме как се разсейва фокусът от тяхната слабост с дребнотемие. Аргументите на опозицията са изключително слаби. Видяхме колко са неориентирани в яхването на общественото недоволство", подчерта депутатът от ГЕРБ Радостин Танев.

БСП отправиха обръщение към премиера Бойко Борисов с апел шествието в чест на генерал Луков да бъде спряно. В изказването си те определиха Народния съд от 1945 г. като "необходимо и неизбежно военновременно зло". Реакциите към това определение бяха главоломни, както в парламента, така и в социалните мрежи. 

"Ние апелираме този марш да не се състои. Това е неприемлива тема за България. Доказвали сме, че сме толерантни към различните от нас хора. Имайки предвид това, което се случи на 1 февруари, когато колегите от опозицията не уважиха минутата мълчание за жертвите на комунизма, не съм изненадан от тази тяхна позиция за Народния съд. Хората трябва да помнят историята си и да бъдат реалисти към това, което се е случило“, отбеляза гостът в студиото на "Денят ON AIR".

Към това той добави, че БСП трябва да споделят тази своя позиция на потомците на избитите от Народния съд. 

"Смятам, че начинът, по който се движи правителството, ясно показва, че ние вървим в добра посока. Разговорите по Истанбулската конвенция не са от сега. Решили сме да организираме различни дебати в страната, за да чуем мнението на хората. Наистина има текстове, които могат да бъдат разбрани по различен начин, но можем да постигнем консенсус с добър диалог", заяви народният представител пред Bulgaria ON AIR.