Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Управляващите си правели експерименти на гърба на МВР

Според народния представител от БСП Красимир Янков начело на институцията нарочно се назначава некомпетентно ръководство

08.02.2018 | 20:35 Редактор: Велислав Филипов
Управляващите си правели експерименти на гърба на МВР

Професионалистите в МВР имат нужда от разбиране от страна на ръководството. ГЕРБ си прави експеримент за пореден път, позиционирайки некомпетентен ръководен екип, неразбиращ работата на МВР. Това обяви в "Денят ON AIR" народният представител от БСП Красимир Янков.

Той е категоричен, че няма как, след като системата на МВР е променяна над 10 пъти, служителите да чувстват сигурност и да бъдат мотивирани, докато вършат своите служебни задължения.

"ГЕРБ носи отговорност за случващото се в сектор "Сигурност". Експериментите с МВР продължават от 2009 г. досега. Правят се промени в закони, които касаят директно работата на полицаите. Пример е промененият напълно Закон за частната охранителна дейност", твърди политикът.

Според него с всички тези промени се цели именно разпада и дестабилизацията на сектора.

"С промяната в Закона за частната охранителна дейност управляващите прехвърлят отговорността на полицията към фирмите за охрана. Държавата е длъжна да гарантира както спокойствието и сигурността на българските граждани, така и защитата на тяхната собственост", подчерта Янков пред Bulgaria ON AIR.

Красимир Янков коментира и искането на БСП да бъде извикан председателят на ДАНС на изслушване в Народното събрание във връзка с намерените секретни документи в нощното шкафче на кмета на Септември Мартин Рачев.

"Има информация, която е публична, че при обиските са открити секретни документи на служби. Случаят е много дискусионен и определено председателят на ДАНС трябва да бъде викнат и изслушан от народните представители", завърши социалистът.