Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Предложените от ДПС промени не са били нужни

Според Александър Сабанов, наследниците на изселени български турци са имали и имат възможност да получат български паспорт

08.02.2018 | 20:53 Редактор: Ивайло Николов
Предложените от ДПС промени не са били нужни

ДПС предложи промени в Закона за българското гражданство, с които поиска държавата да даде българско гражданство на стотици хиляди в Турция, които имат роднини, включително и починали, с българско гражданство. Предложение, което беше отхвърлено в Народното събрание, а според Александър Сабанов, депутат от "Обединени патриоти", с внасянето на предложението ДПС иска да отправи послание към изселниците в Турция, защото влиянието на партията е отслабнало дори в смесените райони.

"На тях не им остава нищо друго освен да търсят там където хората под строй, под натиск от турското правителство гласуват за ДПС и за други партии, които са ясни кои са", заяви в ефира на "Денят ON AIR" Сабанов.

Според него предложените промени от ДПС не са били нужни, защото реално и сега хората от Турция, които имат живи родители, които имат българско гражданство, могат да си изкарат български паспорти. Александър Сабанов каза, че хората, чиито родители са починали са имали тази възможност да направят това и не са се сетили да се възползват.

"Не знам дали и сега се сещат без натиска на турската държава и партия ДПС. В Турция е забранено да имаш двойно гражданство за всички с изключение на българските изселници", заяви още депутатът от "Обединени патриоти" Bulgaria ON AIR. По думите му именно заради това и патриотите казват, че Турция се опитват да се месят във вътрешната политика на България чрез ДПС. 

Вижте още във видеото