Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Патриотите категорични: Вотът на недоверие е несъстоятелен!

Мотивите на БСП така и не излязоха в публичното пространство, посочи Александър Сабанов пред Bulgaria ON AIR

16.01.2018 | 20:06 Редактор: Василена Василева
Патриотите категорични: Вотът на недоверие е несъстоятелен!

Парламентарната група на БСП ще внесе утре (17 януари) вот на недоверие срещу правителството. От левицата не веднъж посочиха, че основание за такъв категорично имат, а въпросът за сивата икономика и контрабандата е бил поставян на дневен ред от тях многократно.

"Управляващата коалиция е стабилна. Място за притеснениe няма най-вече, защото мотивите за вота на недоверие и до днес не излязоха в публичното пространство", подчерта в студиото на "Денят ОN AIR" Александър Сабанов от "Обединени патриоти".

Докато словесната престрелката за вота обаче тепърва предстои, битката за Хасково се поднови. Депутатът от БСП Елена Йончева отново атакува Делян Добрев от ГЕРБ. Този път обаче не за кадруване в общината, а за спечелени обществени поръчки от фирми свързани с Добрев и за заеми, взети от фирма на неговия баща.

Според Йончева 2 млн. лева са дошли от офшорна фирма.

Добрев от своя страна контраатакува Йончева и попита ползвала ли е по време на предизборната кампания кола на областната управа, за да превози фотографа си до границата, както и за страничните ѝ дейности.

Пред  Bulgaria ON AIR Александър Сабанов уточни, че скандал на практика няма, тъй като нищо от това, което обикаля публичното пространство не е доказано в съда. 

"В правова държава, каквато е България, институциите са тези, които трябва да се произнесат. Наясно сме, че всеки може да говори нещо за някого. Както и че след това може да бъде набеден за клевета", посочи още той.

По думите му проблемът с корупцията е голям не само в страната ни, а целият свят се бори срещу нея.

"Въпреки всичко е ясно, че вотът на недоверие няма да мине. Но е изключително неусместно да се внася такъв по време на председателството ни на съвета на Европейския съюз", отбеляза гостът в студиото на Владимир Сиркаров.

Александър Сабанов коментира също ратификацията на Истанбулската конвенция и отсече, че "Обединени патриоти" продължават да бъдат категорично против приемането ѝ.

"Вариант за промяна в текстовете няма. Или държавата я подкрепя, или не. Ние обаче не бихме могли да направим компромис с въвеждането на понятието "социален пол", допълни той.

Вижте видеото с целия разговор!