Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ДПС все още търси своя устойчив политически партньор, смята Хасан Азис

Според кмета на Кърджали в момента в управлението на страната участват не патриоти, а националисти

04.01.2018 | 19:57 Редактор: Велислав Филипов
ДПС все още търси своя устойчив политически партньор, смята Хасан Азис

ДПС не успя да намери правилния и устойчив политически партньор през тези 28 години. Ние все още търсим подходящата партия, с която да провеждаме политиките си както трябва. В момента ДПС определено не е в незавидно положение. Това каза кметът на Кърджали Хасан Азис в "Денят ON AIR".

Според него от началото на Прехода досега няма друга политическа партия - освен ДПС, която да е участвала неизменно в постигането на целите на България в Европа и НАТО. Освен това е нямало друга партия, подложена на толкова голям вътрешен и външен натиск през всичките тези години.

"ДПС се цели към властта и не за първи път сме в опозиция. По това време събираме енергия и преформулираме политиките си, за да излезем на следващите избори още по-силни. Вотът на недоверие е демократичен начин, по които ние провеждаме нашата политика", каза още пред Bulgaria ON AIR кметът на Кърджали.

По думите на госта на "Денят ON AIR" в момента в управлението на страната участват не патриоти, а националисти и припомни случилото се на българо-турската граница по време на изборите, когато Валери Симеонов прояви агресия към баба, идваща да гласува в България.

Кметът разкри и как българските общини ще участват в европредседателството на България.

"Всички български общини са излезли с програма, която ще се провежда по време на европредседателството. Освен информационна, тя ще е свързана и със събития, които ще се проведат в рамките на тези 6 месеца във всяка община. Правителството отпусна 250 хил. лв., за да се изпълни всичко това", уточни още Хасан Азис.