Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

До 10 януари опозицията ще конкретизира вота на недоверие

Догмата, че държавата не е добър стопанин, не е вярна, каза депутатът от БСП Христо Проданов

13.12.2017 | 19:57 Редактор: Иван Берберов
До 10 януари опозицията ще конкретизира вота на недоверие

Първият вот на недоверие, който кабинетът "Борисов 3" ще изпита, ще бъде внесен от опозицията в лицето на БСП и ДПС на 17 януари. Депутатът от "червените" Христо Проданов отбеляза, че до 10 януари темата на вота ще бъде конкретизирана. 

"Нямаше как да издърпаме датата за провеждане на вота на недоверие за по-рано, тъй като в парламента бе доста динамично. Решихме да не смесваме обсъждането и приемането на Бюджет 2018 с темата за корупцията", обясни той в студиото на "Денят ON AIR". 

Темата на разговора обхвана и вечната надпревара между частните и публичните субекти в това кой начин на управление на бизнеса е по-ефективен. 

"Ефективността е най-важното, в който и да е бизнес. Догмата от последните 30 години, че държавата не управлява добре, не е издържана. Всичко зависи от управлението на предприятието. Държавният ресурс трябва да се управлява от професионален мениджмънт, а не от партийни назначения, който се сменят при всяка промяна в ръководството", категоричен бе социалистът.

По негови думи, за да има повече качествени кадри в публичния сектор, който да управляват ефективно и професионално, то заплащанията трябва да са по-високи.

"Какво пречи заплатата на изпълнителния директор на дадено държавно предприятие да бъде вързана за изкараните доходи за държавата? Така се стимулира мениджмънтът. Това е в полза на държавата и, респективно, на обществото", подчерта народният представител пред Bulgaria ON AIR.   

За финал на разговора Проданов призова всички столичани, които не са доволни с поскъпването на водата, на протест в петък от 10:30 ч. пред сградата на КЕВР, която се намира на бул. "Дондуков" номер 8. 

"За втори път тази година цената се увеличава само в София. Поскъпването е необосновано – близо с 500%, а качеството не се променя", заяви "червеният" депутат.

Вижте повече във видеото.