Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

БСП с критика към НАП: Оказват натиск на магистрати!

Абсурдно е, че няма нито едно СРС за тероризъм или корупция, посочи Николай Тишев пред Bulgaria ON AIR

07.12.2017 | 20:03 Редактор: Иван Берберов
БСП с критика към НАП: Оказват натиск на магистрати!

БСП отправи сериозни обвинения към НАП за натиск към граждани, представители на съсловието на свободните професии.

"Повдигнахме темата, тъй като за първи път срещаме в официална кореспонденция на държавна агенция да бъдат правени предложения, които след това биват одобрени, за натиск върху магистрати“, отбеляза "червеният" депутат Николай Тишев в студиото на "Денят ON AIR". 

Той поясни, че в официално писмо НАП-Бургас негодува от факта, че много от актовете, които издава за запечатване на обекти, падат в съда. В следствие на което, вместо да ревизира своите актове, НАП-Бургас директно предлага на централното управление да бъдат селектирани адвокатите, които обслужват заинтересованите лица и счетоводните фирми, съдиите, който отменят актовете, както и техните семейства, допълни Тишев. 

Според социалиста поведението на Националната агенция по приходите е отражение на разбирането за властта на управляващата партия ГЕРБ.

"В територията на цялата страна са извършени 39 проверки на съдии, адвокати или техни роднини. Но 25 от тези проверки са на територията на Бургас. Това се случва, защото точно НАП-Бургас прави това предложение", заяви гостът пред Bulgaria ON AIR.

Темата на разговора обхвана и изнесената информация от шефа на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков.

"Ние искахме заседанието да бъде закрито, за да получим повече конкретна информация, а не да остане в общите приказки. 10% от исканията за СРС-та са за политици, магистрати и журналисти. Няма нито едно СРС за корупция или за тероризъм, а това е абсурдно", подчерта народният представител от БСП.