Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Рашков манипулирал общественото мнение за СРС-тата, смята депутат от ГЕРБ

Изявлението му наподобяваше политическа заявка, посочи Маноил Манев пред Bulgaria ON AIR

06.12.2017 | 20:27 Редактор: Василена Василева
Рашков манипулирал общественото мнение за СРС-тата, смята депутат от ГЕРБ

В доклада на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС), който беше представен днес, се появи политически оттенък. Този доклад обаче трябва да бъде разграничен от мнението на шефа на Бюрото Бойко Рашков, тъй като то изобщо не кореспондираше с документа, подчерта в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

"Изявлението на Рашков наподобяваше политичека заявка. Това беше манипулиране на общественото мнение, подхвърляне на тези, които не бяха подкрепени с факти, както и мнения, целящи да създадат напрежение сред гражданите", посочи той.

По-рано днес Бойко Рашков заяви, че има хилади нарушения в процедурите за прилагане на специалните разузнавателни средства. Той бе изслушан от депутатите на открито заседане по повод доклада на институцията за 2016 г. Рашков каза още, че бюрото е открило стотици нередности при разрешаването на СРС-та от Софийския градски съд по времето на Владимира Янева, но прокуратурата и досега не е реагирала. 

Пред Bulgaria ON AIR Маноил Манев заяви, че по този начин Рашков е подложил на съмнение българските институции и директно е обвинил в двоен стандарт прокуратурата.

"По закон Бюрото е задължено да уведомява всеки обект на нерегламентирано подслушване. Ако този регламент не бъде спазен, лицата, чиито права са били нарушени, могат напълно спокойно да сезират органите на реда да извършат съответното разследване. Това е грубо посегателство над личната свобода", отсече гостът в студиото на Владимир Сиркаров.

Вижте видеото с целия разговор.